Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

baner proekt_FA.jpg
baner proekt_12.jpg
baner proekt_3.jpg
baner proekt_2014.jpg
ape_BU.jpg
caf_v1_02logo_site_1.jpg

Сигнали за корупция


Изложба, посветена на руския художник Григорий Лебский
27.04.2021

На 26 април 2021 г. в изложбена зала „Архиви“ на ДАА бе открита изложба на руския пейзажист и маринист Григорий Маркович Лебский (1898–1972). Експозицията е подготвена съвместно от Държавна агенция „Архиви“, Градска художествена галерия – Варна, Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна и театрално-музикантския продуцентски център в града. Тя е посветена на 100-годишнината от откриването на театър „Стоян Бъчваров“ и 100-годишнината от присъствието на бялата емиграция в България.

 

В своето слово при откриването на изложбата, председателят на ДАА доц. д-р Михаил Груев акцентира върху значението на творчеството на слабо известния руски художник у нас и подчерта, че настоящата експозиция е част от други предстоящи инициативи на Агенцията, свързани с белогвардейската общност в нашата страна.

Кураторът на изложбата г-жа Пламена Димитрова-Рачева запозна в подробен стил присъстващите с житейския път на руския художник и с неговите творчески изяви, които го изваждат от анонимността и го представят пълнокръвно пред обществеността.

 

 

 

 


 Изложбата съдържа живопис от частни колекции, Галерия „Кавалет“ – Варна и Галерия антиквариат „Ели-Арт – Варна. Експозицията може да бъда посетена до 13 май 2021 г.

    
 
 

>>