Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Ден на отворени врати в Държавен архив - Силистра
12.10.2016

По случай 65-годишнината от създаването на държавните архиви в България, на 10 октомври 2016 г. в Държавен архив – Силистра бе открита изложбата „Пейзажи от Долен Дунав – отсам и отвъд“. Експозицията представя 30 литографии от ХІХ век, панорамни изображения на градове с военни крепости, кораби и пристанища по поречието на Долен Дунав, графики и текстове от пътеписи от ХVІІІ–ХIХ век. Гравюрите са от фонда на Монархическия институт, съхраняван в Централния държавен архив. Изложбата ще остане в Държавен архив – Силистра до края на м. октомври 2016 г.

С откриването на изложбата бе даден старт на Деня на отворени врати в Държавен архив – Силистра, който продължи с презентация на тема „Държавна агенция „Архиви“ – памет за бъдещето“ пред ученици от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и ПМГ „Св. Климент Охридски“ в Силистра.

Гости на празника бяха представители на Областната администрация Силистра – Елена Томова – зам.-областен управител, Ивелин Статев – главен секретар, и Лейла Слатинска – директор на дирекция АПОФУЗ, както и представители на Регионалния исторически музей, Регионалната библиотека „Партений Павлович“, Историческия музей Тутракан и др. Грамоти „Читател на 2015 година“ бяха връчени на Историческия музей Тутракан и на двама представители на РИМ Силистра – доц. д-р Румен Липчев и д-р Наталия Симеонова.

БТА, 10 октомври 2016 г.

Параграф44, 10 октомври 2016 г.

Кворум Силистра, 10 октомври 2016 г.

Областна администрация Силистра, 10 октомври 2016 г.

Паралел44, 11 октомври 2016 г.>>