Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Държавен архив – Силистра отбеляза Международния ден на архивите
10.06.2020

На 9 юни 2020 г. Държавен архив – Силистра отбеляза Международния ден на архивите, като обяви номинациите си за 2019 г. и връчи грамоти в три категории: Читател, Дарител и Приятел на архива. Във време на ограничени социални контакти и предизвикателства все повече ценим значимостта на хората, които ни помагат да популяризираме и обогатяваме националното архивно богатство.
 
За „Читател на 2019 г.“ бе наградена д-р Наталия Минчева– уредник в РИМ – Силистра, която има регистрирани най-голям брой посещения в читалнята на архива. Г-жа Минчева е и наш приятел и дарител.
 
Приятели на архива за 2019 г. са: Иван Занов – главен учител, преподавател по история и цивилизации, ръководител на Клуб „Млади възрожденци“ в Спортно училище „Дръстър“ – Силистра, който заедно със своите ученици изключително подпомага популяризирането на документалното наследство; Мария Неделчева – старши експерт към РЕКИЦ „Читалища“ – Силистра, с която Държавен архив – Силистра организира съвместна областна работна информационна среща с представители на читалищата от Силистренска област, в резултат на която се подобри информираността на читалищата за дейността на ДАА.
 
С грамоти бяха отличени и нашите дарители: Господин Великов – за предоставените от него документи от личен произход, свързани с краеведската му дейност – печатни издания на монографии, исторически изследвания, родословни дървета; Сени Андреева – за предоставените от нея документи на съпруга й Андрей Андреев – член на Адвокатската колегия в Силистра.
 
В навечерието на празника областният управител на Силистра Ивелин Статев връчи поздравителен адрес и специален плакет за дългогодишен всеотдаен труд в архивната система на г-жа Юлия Кюшелиева, която се пенсионира през 2019 г. след 33 години работа в Държавен архив – Силистра.


 
 


>>