Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Документалната изложба „Възкресение на свободата“ в Бургас
07.02.2020

На 6 февруари 2020 г. в Изложбената зала на Регионален исторически музей (РИМ) – Бургас, на ул. „Лермонтов“ 31, бе открита документалната изложба „Възкресение на свободата“. На официалното откриване присъстваха проф. Севдалина Турманова – председател на Общинския съвет в Бургас, г-жа Диана Саватева – заместник кмет по култура, туризъм и спорт при Община Бургас, г-жа Данка Георгиева – директор на Дирекция „Регионален държавен архив“ (РДА) – Бургас и г-жа Иванка Делева – гл. уредник в РИМ – Бургас.

Изложбата, изготвена по повод 140-годишнината от края на Руско-турската война 1877–1878 г. и Освобождението на България, гостува в Бургас по покана на РИМ – Бургас и Държавен архив – Бургас във връзка с честване на 142 години от Освобождението на града.

Съорганизатори на експозицията са архивите на Република България, Руската федерация и Република Румъния. На вниманието на посетителите са представени 25 табла, които показват воюващите страни, случилите се събития, животa по време на войната и нейния заключителен етап – подписването на Санстефанския и Берлинския мирни договори. Голяма част от писмените документи, снимките и гравюрите се излагат за първи път пред бургаска публика.

Събитието предизвика широк обществен и медиен интерес и беше отразено в редица репортажи и интервюта на местни медии.

Изложбата може да бъде посетена до 26 февруари 2020 г.>>