Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


„Мениджър за един ден“ в Държавен архив – Бургас
08.11.2019

На 7 ноември 2019 г. Отдел „Държавен архив” – Бургас за втора поредна година участва в инициативата  „Мениджър за един ден”.

За длъжността младши експерт бе одобрена Екатерина Маджарова, ученичка в 12-ти клас в Немска езикова гимназия „Гьоте” - Бургас. Задачите бяха: запознаване с етапите при обработка на архивен фонд,  техническо оформяне на архивни единици, запознаване с  информационната система ИСДА, разглеждане на разработена номенклатура на делата на фондообразувател и др. За един ден Екатерина имаше възможност да се потопи в работната атмосфера на архива.

По време на посещението си тя се запозна с историята и дейността на архива, разгледа делото на гимназията, в която учи, прегледа Номенклатурата на делата със срокове за съхраняване, която е внедрена в гимназията и се докосна до оригинални снимки и документи, съхранявани в Държавен архив – Бургас, включително и до документи на нейното училище, като ги заяви за ползване. В читалнята се запозна с научно-справочния апарат на хартиен носител и стъпките, през които преминава обслужването на читатели, както и попълването на задължителните форми и регистри.

За да придобие по-добра представа за дейността на архива, Екатерина Маджарова присъства и на демонстрация за реставриране на увредени документи по класическия метод в ателието по реставрация.
В края на работния ден Екатерина Маджарова получи своя сертификат за участие в инициативата „Мениджър за един ден” и сподели впечатленията си от деня.

Държавен архив – Бургас й благодари за отделното време и проявен интерес към работата на институцията. За всички служители на архива бе удоволствие да споделят работния ден с млад, мотивиран и интелигентен човек като Екатерина, която ни трогна с високата си оценка за работата на служителите и организацията на работата в отдела. Благодарим й за приятното усещане на удoвлетвореност, което остави у нас и сме сигурни, че имаме още един нов приятел на архива, който и в бъдеще ще се докосва до ценните документи, съхранявани в Бургаската архивна съкровищница.>>