Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби


Сигнали за корупция


Община Кюстендил и Държавен архив – Кюстендил представят съвместна изложба „Кюстендилска пролет“
29.03.2021

Разхождайки се в Кюстендил по бул. „България“, в посока от площад „Велбъжд“ до Железния мост на чешкия архитект Рудолф Фишер и обратно, могат да се видят от двете страни на алеята експонирани табла със снимки от празника „Кюстендилска пролет“ – избраните девойки и техните подгласнички от периода 1966–2019 г., като през 1969 г. и 2020 г. конкурс не се провежда.

Изложбата е подготвена от Отдел „Култура и духовно развитие“ на Община Кюстендил и се реализира със съдействието на Отдел „Държавен архив“ – Кюстендил, Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов“ – Кюстендил и Регионална библиотека „Ем. Попдимитров“ – Кюстендил.

Под мотото „70 години български държавни архиви“ Държавен архив – Кюстендил представя част от най-старите снимки от празника и избора на девойка „Кюстендилска пролет“ – негативите на които са дарени през 2013 г.от Михаил Николов – краевед и изследовател, както и снимки от архивния фонд на Община Кюстендил.

Поради наложените противоепидемични мерки в област Кюстендил и в страната, молим да избягвате струпване на хора и да спазвате дистанция помежду си.

 

>>