Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби


Сигнали за корупция


Държавен архив – Кюстендил показа заповедите за назначаване и освобождаване на Владимир Димитров – Майстора от длъжността писар в Окръжен съд – Кюстендил
01.02.2021

На 29 януари 2021 г. в сградата на съдебната палата в Кюстендил беше експонирана Изложба „Майстора – писар в съда и неговите последователи“, като организатор е Окръжен съд – Кюстендил съвместно с кюстендилската школа по рисуване „Новите Майстори“ с ръководител художникът Евгени Серафимов и Държавен архив – Кюстендил. Изложбата представя 27 платна на 20 млади творци, копия от заповедите за назначаване и освобождаване на Владимир Димитров – Майстора от длъжността писар в Окръжния съд на Кюстендил от 1899 г. и 1903 г., съхранявани в Държавен архив – Кюстендил и снимки от този период. Експозицията е част от образователната програма на Висшия съдебен съвет „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Владимир  Владимиров, на длъжност връзки с обществеността в Окръжен съд – Кюстендил, и председателят на Съда съдия Пенка Братанова, откриха изложбата с кратка история за Майстора като писар в Окръжен съд – Кюстендил. Кюстендилският художник Евгени Серафимов благодари на младите таланти за усърдната им работа. С оглед на епидемичната обстановка в страната и съобразно противоепидемичните мерки събитието се проведе без публика, а само с медиите.

Служителите на Държавен архив – Кюстендил Албена Георгиева и Рилка Петрова подариха на съдия Братанова календар за 2021 г. с документи от държавните архиви, издание на Държавна агенция „Архиви“. 

>>