Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби


Сигнали за корупция


Церемония за стартиране на строително-монтажните работи по проекта за обновяване сградата на ДА – Благоевград
01.02.2021

На 26 януари 2021 г. се проведе официалната церемония за стартирането на строително-монтажните работи по проекта „Въвеждане на мерки за подобряване на енергийната ефективност в сградата на отдел „Държавен архив – Благоевград“, дирекция „Регионален държавен архив“ – София в Държавна агенция „Архиви“ по оперативна програма „Региони в растеж“ (2014–2020).

Събитието беше предшествано от онлайн  встъпителна пресконференция, на която беше направена презентация за проекта. В пресконференцията се включи и председателят на Държавна агенция „Архиви“ доц. д-р Михаил Груев. Официалната церемония за „Първа копка”  пред сградата на Държавен архив – Благоевград откри Ясен Попвасилев – заместник-кмет по икономика на Община Благоевград в присъствието на служители от общината и от Държавния архив, представители на медиите и граждани. Извършен беше водосвет, а символичната „Първа копка“ направиха заместник-кметът Ясен Попвасилев и представител на ръководството на фирмата-изпълнител.

Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца – от 27 май 2020 г. до 27 май 2021 г. Очаква се строително-монтажните работи за бъдат приключени до 5 март 2021 г.

 

>>