Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби


Сигнали за корупция


Ново дарение в ДА – Варна
18.01.2021

В края на 2020 година, в Държавен архив – Варна, постъпиха за постоянно съхранение документи на Анелия Атанасова. Документите са дарени безвъзмездно от самата нея и са регистрирани като личен фонд „Атанасова,  Анелия Христова“, ф. 1708, оп. 1. Постъплението е първо по ред и предстои да бъде обработено през 2021 г.

Анелия Атанасова е родена на 19 май 1949 г. в гр. Варна. Завършва „Спортна педагогика“, „Политология“ и „Международни отношения“.

Г-жа Атанасова е народен представител е в 39-то и 40-то Народно събрание, избрана от парламентарната група на НДСВ; председател на монархическото дружество „Просветление“ във Варна и основател на международния турнир по художествена гимнастика „Царица Маргарита Българска“.

Документите са класифицирани в следните раздели: лична и служебна кореспонденция; покани, картички, поздравителни адреси, грамоти; материали от участие в избори за народни представители; доклади и отчети за дейността й като народен представител; материали от участие във фондации; снимки; печатни произведения.


 

>>