Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Държавен архив – Кърджали отбеляза Международния ден на архивите
13.06.2017

Държавен архив – Кърджали отбеляза Международния ден на архивите с редица прояви.

В читалнята на архива беше организирана среща с граждани и открита изложбата „Овцевъдството в Източните Родопи в средата на XX век“, която имаше за цел да насочи вниманието на съгражданите ни към един някога широко застъпен в Източните Родопи, но вече позабравен и рядко срещан отрасъл на стопанството.

На срещата бяха връчени грамоти на номинираните за 2016 г. За Дарител на архива за 2016 г. беше номинирана г-жа Пепи Арнаудова – за дарените документи на д-р доц. Димитър Арнаудов и на Комитета за защита на националните интереси (ОКЗНИ). За съдействието и помощта му в популяризаторската и събирателската дейност на архива за Приятел на архива за 2016 г. беше обявен г-н Георги Кулов – журналист от Кърджали.бг вести. За Читател на годината за 2016 г. беше отличена д-р Ваня Иванова, преподавател в ПУ „Пайсий Хилендарски“, Филиал „Любен Каравелов“, направила 83 посещения в читалнята на архива и използвала 289 архивни единици.

9 юни беше обявен за Ден на отворени врати. Беше осъществена предвидената среща с ученици от СУ „Христо Ботев“ в Кърджали, с представители на културни и информационни институти и граждани.

По повод 110-годишнината от рождението на Кирил Попгеоргиев – изтъкнат краевед, икономист и журналист в града, дарил архивния си фонд в ДА – Кърджали, в читалнята бяха подредени копия от негови документи.


>>