Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Ден на отворени врати в Държавен архив - Кърджали
12.10.2016

На 10 октомври 2016 г., в Деня на отворени врати, в Държавен архив – Кърджали посетителите разгледаха с интерес експонираните документи, изданията на Държавна агенция „Архиви“, читалнята, местата на съхранение на документите.
 
Ученици от СУ „Отец Паисий“, студенти, представители на Областната администрация – Кърджали, Регионалната библиотека и много граждани бяха запознати с възможностите за използването на Информационната система на държавните архиви и Регистъра на Националния архивен фонд, архивната фотоколекция, дигиталния архив от документи за войните и др.
 
Гражданите и гостите на Архива видяха презентацията на Държавна агенция „Архиви“ „Памет за бъдещето”. Открита беше изложбата „Нови архивни документи, разказващи за историята на Източните Родопи“ с най-новите документи от личен произход, приети на архивно съхранение през последните няколко месеца. Връчени бяха благодарствени грамоти на петима нови дарители и грамота „Читател на 2015 година“ – на д-р Ваня Иванова, преподавател във Филиал „Любен Каравелов“ на ПУ „Пайсий Хилендарски“, регистрирана с 73 посещения в книгата за посещенията на читатели на архива през 2015 г.    

Kardjali.bgvesti.net, 10 октомври 2016 г.

в. Нов живот, 10 октомври 2016 г.

Rodopi24.com, 10 октомври 2016 г.

Kardjali.info.news, 10 октомври 2016 г.
>>