Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


10 октомври – Ден на българските архиви в Кърджали
11.10.2019

Държавен архив – Кърджали отбеляза Деня на българските архиви 10 октомври с няколко мероприятия. Беше открита изложба под наслов “Емблематичните сгради на Кърджали - „Скок във времето“. Изложбата представя на обществеността сградите - символи за града, характерни със своята архитектура, построени в края на ХІХ и началото на ХХ век, разказва за историята на тяхното създаване и предназначение през годините от изграждането им до днешни дни.

Беше организирана и среща с граждани и представена книгата на г-н Вълчо Златилов „Вътрешнофондовата класификация в документалните и архивните фондове в България 1951-1990 г.“.

Отбелязването на 10 октомври беше отразено в сайта на Агенция „Фокус“, в предаване на Радио Кърджали и на сайта на kardjali.bgvesti.net.

В празничния ден дългогодишният бивш директор на ДА - Кърджали Вълчо Златилов представи пред колеги и приятели своето научно изследване за българската архивистика „Вътрешнофондовата класификация в документалните и архивните фондове в България 1951-1990 г.“.


 


>>