Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Международният ден на архивите в ДА – Стара Загора
11.06.2019

По повод Международния ден на архивите ДА – Стара Загора връчи грамоти за дарител, приятел и читател за 2018 г. Тази година номинираните бяха наградени на работното им място в работна атмосфера.

В категорията Дарител на архива`2018 г. бе отличена оперната прима з.а. Стефка Минева за изключително ценното дарение на нейни лични документи и снимки от многобройните й изяви в страната и чужбина.

Приятел на архива`2018 г. е журналистката в Радио Стара Загора Мила Маринова. С нея ДА – Стара Загора работи за специална рубрика, посветена на известни старозагорци. Излъчени бяха около 12 радиопредавания, като работата ще продължи.

Читател`2018 г. е д-р Николай Атанасов. Той работи по теми, свързани със създаването и развитието на Старозагорската митрополия. Има изнесени доклади и научни съобщения на конференции и кръгли маси по теми на църковна тематика.

В празничния ден архивистите бяха дарени с богат документален и снимков материал за развитието на старозагорския електроразпределителен и електропреносен район през годините. Дарението бе връчено от инж. Стефан Заманов – дългогодишен служител и ръководител в Енергодружество Стара Загора и г-жа Ваня Маринова, служител на Дружеството.>>