Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


130 години от рождението на Колю Стефанов Лисичев
10.10.2018

С изложба, посветена на 130-годишнината от рождението на Колю Стефанов Лисичев, ДА – Стара Загора ще се включи за тринадесети пореден път в инициативата Нощ на изкуствата, в която участват повече от двадесет културни институции в града.
 
Колю Стефанов Лисичев е роден на 22 октомври 1888 г. в Стара Загора. Утвърждава се като изявен специалист в областта на лозарството, овощарството и озеленяването. Последователно и неотклонно работи за подобряването на отглежданите гроздови сортове в Старозагорско и други райони в страната. Уменията си като озеленител прилага в помощ на Старозагорския митрополит Методий при залесяването на парк „Аязмото“.
 
Колю Лисичев е популярна и уважавана личност в града и региона, неуморен деец и учител на земеделските стопани. Избиран е многократно за окръжен и общински съветник и помощник на oбщинския кмет. Заема и длъжността подпредседател на Старозагорския окръжен съвет. Основател на местната земеделска задруга и секретар на околийската земеделска задруга. Член на читалищата „Св. Климент“ и „Екзарх Антим“ в Стара Загора. Дългогодишен член на управителното тяло на Ефорията на Благотворително Дружество „Добрий Самарянин“. Член на Надзорния съвет на дружество „Светлина“ ООД – Стара Загора. Основател на Лозаро-винарска кооперация „Лоза“ – Стара Загора. Дългогодишен секретар, председател на Управителния съвет и директор на кооперацията. Трети по ред сред членовете на кооперацията по дялово участие и капитали. Действителен член на посмъртната каса на Старозагорската Популярна Банка. Умира на 3 септември 1942 г. в Стара Загора.

 

>>