Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби


Сигнали за корупция


Изложба „Дипломация през сърцата на два народа. 110 години дипломатически отношения между България и Испания“
17.11.2020

На 16 ноември 2020 г. в Изложбена зала „Архиви“ бе експонирана изложбата „Дипломация през сърцата на два народа. 110 години дипломатически отношения между България и Испания“. Тя е организирана от Държавна агенция „Архиви“ и посолството на Испания в София.

От страна на домакините изложбата бе открита от г-н Румен Борисов, зам.-председател на ДАА, който приветства гостите с добре дошли.

Н.Пр. Алехандро Поланко, посланик на Кралство Испания, подчерта, че тази изложба „изпъква сред останалите тъй като илюстрира разнообразието – политическо, дипломатическо, културно, икономическо и социално, характеризиращо общата ни история през годините… Тази изложба е своего рода пътуване през историята на откриването на съответните дипломатически легации и почетни консулства, подписването на търговски и икономически споразумения между двете страни, официалните мисии и политическите и дипломатически контакти в исторически контекст но всеки един момент.“

В словото си вицепрезидентът Илияна Йотова благодари на испанския посланик за грижите, които неговата страна полага за българите, които са избрали да градят бъдеще в нея, както и на ДА „Архиви“, която въпреки трудностите заедно с испанското посолство успяха да реализират изложбата, която представя 110-годишната история на двустранните отношения между България и Испания в различни аспекти.

Гости на откриването бяха Милен Люцканов, заместник-министър на външните работи, бившият премиер на България (2001-2005 г) Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита Гомес Асебо, както и дипломатически представители.

Експозицията може да бъде разгледана до 18 декември 2020 г. всеки работен ден от 9.00 до 17.30 ч.

   
 
 
   

 
 
 

>>