Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби

Сигнали за корупция


Дарители


Стартираме тази рубрика по повод 65-годишнината от създаването на държавните архиви и в желанието си да изразим нашата почит и искрена признателност към всички наши дарители, предоставили ни безвъзмездно скъпи за тях реликви и документи от лични, семейни или родови архиви. Благодарение на дарителската традиция през годините сме комплектували и съхранили за бъдещите поколения стотици изключително ценни фондове на личности и граждански организации от национално и местно значение.

Приемаме благородните жестове на нашите дарители като най-яркия израз на гражданска позиция и на отговорност към опазването на националната памет. 
 
Среща, организирана от Централния държавен архив на НРБ с дарители по повод 35-годишнината от създаването на архива.
16 април 1987 г.

 
Симеон Сакскобурготски дарява на Държавна агенция „Архиви" личния си и семеен архив.
6 април 2009 г. 

Димитър Паница дарява на Държавна агенция „Архиви" личния си архив и документите на Фондация „Свободна и демократична България".
3 юни 2009 г.


 


Пресконференция „Дарителството като кауза – документи на Васил Радославов намериха своя дом" (дарение на Л. Юруков).
31 май 2013 г.


 


Пресконференция „Архивът на д-р Желю Желев – най-новото ценно дарение в българските архиви" (дарение на Ст. Желева). 9 юни 2015 г.


 


Пресконференция по повод 64 години от създаването на държавните архиви – Гиньо Ганев дарява на Държавна агенция "Архиви" личния архив на Кимон Георгиев.
8 октомври 2015 г.