fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби


Сигнали за корупция


Честване 25-годишнината от създаването на Международно дружество „Елиас Канети“
05.09.2018

На 4 септември 2018 г. в изложбена зала „Архиви“ бе чествана 25-годишнината от създаването на НПО Международно дружество „Елиас Канети“ – Русе.

Събитието бе открито от доц. д-р Михаил Груев, председател на ДА „Архиви“. Той приветства инициативата на дружеството да предаде своята документация на съхранение в ДА – Русе и призова и други неправителствени организации да последват този пример.

Председателят на дружеството проф. Пенка Ангелова представи неговата многостранна дейност в областта на културата и изкуството, гражданското образование и науката. Показана бе и впечатляващата издателска дейност на организацията.

Представянето е придружено с изложба за дейността и живота на Елиас Канети и експозицията „Глобалното измерение“, реализирана по проект „България им даде от своята сила“ с финансовата подкрепа на „Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г.“ на Национален фонд „Култура“. На 18 табла е показана дейността на известни личности от еврейски произход с принос за науката, литературата, скулптурата, театъра, музиката и др.

На откриването присъстваха г-н Искрен Веселинов, депутат от ВМРО от Русенски избирателен район, както и представители на културно-информационните центрове на Испания, Унгария и Чехия.
Експозицията може да бъде разгледана до 11 септември т.г.

 
  
 

 
  


>>