Twitter      Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби


Сигнали за корупцияМинало несвършено
19.09.2016

Изложбата „Минало несвършено…“ бе едно от събитията, включени в програмата на Празниците на Стария град в Пловдив през 2016 г. Държавен архив – Пловдив е сред институциите, подкрепили и осъществили начинанието. Изложбата бе експонирана на открито пред Римския стадион.

Над 50 фотоса дават представа и проследяват промените в най-старата градска част на Пловдив от края на ХІХ до 80-те години на ХХ в. Между тях са първите снимки на Стария град от 1873–1890 г., моменти от историята на старите къщи – преди и след реставрацията им, от значими събития и знакови посещения – на кмета на Париж през 1933 г., на президента Франсоа Митеран, на българската гордост Николай Гяуров, на художниците Златю Бояджиев, Цанко Лавренов, Макото Уено (Япония), на артистите Татяна Лолова, Константин Коцев и на други известни личности.

Фотоизложбата е в три раздела: „Първите фотографи“, „През годините“ и „Новото битие на Стария град“. Тя завършва с празниците на Стария град през 1987–1988 г.

Сградите на Стария град се променят, празниците и събитията се отбелязват с разнообразни прояви, но едно остава несменяемо и осезаемо – ДУХЪТ на Стария град!

Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  Минало несвършено  
>>