fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби


Сигнали за корупция


Конкурсът „На мира в света“ със съдействието на Държавен архив - Бургас
29.03.2017

Конкурсът „На мира в света“, посветен на Международния ден на мира, се организира от Съюза на ветераните и сержантите от запаса и резерва – Бургас, Съюза на ветераните от войните на България – Бургас и Гарнизонен военен клуб – Бургас, с подкрепата и съдействието на отговорни институции в Бургас, сред които и Регионален държавен архив – Бургас. Целта на конкурса е насочена към патриотичното възпитание, изразяването на националната ценностна система, европейски и общочовешки ценности. Темата на конкурса за 2017 г. бе „Мирът през моя поглед“ и в него се включиха над 130 участници – деца и ученици от цялата Бургаска област.

Обявяването на наградите се състоя в навечерието на Националния празник 3-ти март с тържествен концерт, като посетителите имаха възможност да разгледат изложба с творби на участници, която бе експонирана във фоайето на Военен клуб – Бургас.

След връчването на наградите, присъстващите ветерани, участници в конкурса, родители, учители и организатори поднесоха цветя на войнишкия паметник по повод 72 години от Дравската епопея през Втората световна война.>>