fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби


Сигнали за корупция


Отбелязването на Международния ден на архивите в ДА – Плевен
13.06.2018

Отбелязването на Международния ден на архивите в отдел „Държавен архив“ – Плевен започна още на 7 юни с поредица от изяви.
Пред гости на архива заместник-председателят на Държавна агенция „Архиви“ – господин Румен Борисов откри изложбата „В изгнание“. Тя е предоставена за експониране в отдел „Държавен архив“ – Плевен от Държавна агенция „Архиви“ и е изготвена съвместно с Фонда за опазване на историческото наследство „Цар Борис и Царица Иоанна“.
Изложбата представя живота и дейността на цар Симеон ІІ преди завръщането му в България и завършва с неговото посещение в страната през 1996 г. Използвани са основно документи, дарени лично от цар Симеон ІІ на Държавна агенция „Архиви“ през 2009 г.

Изявата на отдел „Държавен архив“ – Плевен уважиха секретарят на Община – Плевен г-жа Паулина Кирова и г-н Красимир Иванов – директор на Дирекция „Административно обслужване“ на общината, г-н Володя Попов – директор на Регионален исторически музей – Плевен, г-жа Ани Михова – директор на Регионална библиотека „Христо Смирненски“, г-жа Цветомила Потурлиева – директор на офис – Плевен на Териториална дирекция на Национална агенция за приходите – Велико Търново, г-жа Ани Петкова – директор на Средно училище „Стоян Заимов“, г-жа Маргарита Лазарова – секретар на Читалище „Съгласие 1897“ и служители на Художествена галерия „Илия Бешков“, Панорама „Плевенска епопея 1877“, областна администрация, на Териториалното поделение на Национален осигурителен институт. Интерес проявиха и ученици от Държавна финансова гимназия „Интелект“ и Средно училище „Стоян Заимов“ в Плевен.   

За поредна година отдел „Държавен архив“ – Плевен раздаде грамоти за: читател на 2017 г. – на г-н Юрий Мичев, за дарител на 2017 г. – на семейство Татяна и Любомир Духлински и за приятел на архива – на г-жа Здравка Балабанова.Грамота за най-малките приятели на архива получиха и децата от Детска градина „Зорница“ за създаденото празнично настроение на всички присъстващи.Изложбата „В изгнание“ може да бъде посетена в изложбената зала на отдел „Държавен архив“ – Плевен до края на месец юни.

Отзив за събитието можете да видите и тук!
>>