fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби


Сигнали за корупция


ВКЛЮЧИ СЕ В ИНИЦИАТИВАТА „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“!
08.11.2016

Държавна агенция „Архиви“ участва в една от най-значимите инициативи на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“. Целта й е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст от 16 до 23 години, запознавайки ги с реалната работа в компании и организации от цялата страна в рамките на един ден.

Инициативата се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Тези лидери дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от предадения опит и от съвместната работа, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хора.

За разпределението по фирми учениците попълват автобиографиите си в раздела „Мениджър за един ден“, като посочват своите интереси и професионална насоченост. Домакините – компаниите или държавните институции, получават възможността да поканят своите мениджъри за един ден, ориентирайки се по техните автобиографии. Чрез тази симулативна трудова борса на „Джуниър Ачийвмънт“ учениците придобиват и тренират уменията си да се представят и оценяват своята конкурентоспособност, а домакините от своя страна правят мини проучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени и за летни стажове.
Организирането на „Мениджър за един ден“ е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския Съюз – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.

От 7 ноември 2016 г. е отворена регистрацията в платформата „Мениджър за един ден“ за ученици и студенти. Държавна агенция „Архиви“ обяви 38 експертни позиции http://mfd.jabulgaria.org/company/positions в архивната система – в Централния държавен архив и в отделите „Държавен архив“ в цялата страна.

>>