fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби


Сигнали за корупция


Национална научна конференция „Българските архиви – памет за бъдещето“
10.10.2016

На 7 октомври 2016 г. се състоя Националната научна конференция „Българските архиви – памет за бъдещето“, посветена на 65-годишнината от създаването на държавните архиви в България.

Поздравителни адреси към архивната колегия бяха получени от министър-председателя Бойко Борисов, директора на Дирекция „Информация и архив“ на Министерството на вътрешните работи, началника на Оперативния архив на Българската армия, председателя на Комисията по досиетата (КРДОПБГДСРСБНА), ректорите на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и на Нов български университет, ръководителя на катедра „История“ на Югозападния университет, директора на Национално издателство „Аз-буки“. Приветствия отправиха и доц. д-р Веселин Методиев и ректора на Университета по библиотекознание и информационни технологии проф. Стоян Денчев.
 
За принос в развитието на архивите председателят на Държавна агенция „Архиви“ връчи грамоти на членовете на Издателския съвет акад. Васил Гюзелев и акад. Георги Марков.
 
С доклади и презентации в научната конференция участваха учени и преподаватели, експерти от системата на българските архиви и др. по основните теми: История на архивите, архивна методика и законодателство, Новите технологии в архивите, Използване на архивите и архивно сътрудничество.     
 >>