Twitter      YouTube      fb      A A A размер шрифт    English English
DAA header img
 
Е-УСЛУГИ


Издания

Изложби


Сигнали за корупция


Документалната изложба за проф. Виден Табаков гостува в СУ „Св. Климент Охридски“
01.07.2019

Държавна агенция „Архиви“, съвместно с Фондация „Визия за научен и технологичен растеж“, в рамките на проект „По стъпките на проф. Виден Табаков“, подкрепен от Американското посолство в София и частни дарения, организира със съдействието на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ експонирането на изложбата „Безпределният космос на човешкия ум“, посветена на проф. Виден Табаков – българинът, който като част от екипа на Вернер фон Браун, допринесе за кацането на Луната на Нийл Армстронг преди 50 години.

Изложбата бе открита от Негово Превъзходителство Ерик Рубин, посланик на САЩ в България, проф. д-р Анастас Герджиков, ректор на СУ, доц. д-р Михаил Груев, председател на Държавна агенция „Архиви“, д-р Веселин Н. Шанов, съдиректор на лаборатория Nanoworld, Университета в Синсинати, Колеж по инженерство и приложни науки, Катедра по химическо и екологично инженерство, и д-р Дейвид Хемпсън, основател на Фондация ВНТР.

Изложбата може да бъде видяна до 20 юли 2019 г. във фоайето на централния вход на СУ „Св. Климент Охридски“. (виж още)>>